Kierunki studiów
> Lista jednostek dydaktycznych
> Katedra Żywienia i Dietetyki
> Prowadzone przedmioty
Przedmioty prowadzone przez
Katedra Żywienia i Dietetyki
Skorzystaj z wyszukiwarki przedmiotów!
- Farmakoepidemiologia 1700-F5-FARME-J
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Dietoterapia chorób cywilizacyjnych 1800-D3-DCGC-S1
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Podstawy żywienia dojelitowego i pozajelitowego 1800-D3-Gzzywj-N1d
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Podstawy żywienia dojelitowego i pozajelitowego 1800-D3-Gzzywj-S1d
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Podstawy żywienia dojelitowego i pozajelitowego 1800-D3-Jelit-S1
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Praca licencjacka - praca własna studenta 1800-D3-Pwst1-S1
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Praca licencjacka - praca własna studenta 1800-D3-Pwls1-N1
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Seminarium licencjackie 1800-D3-SEMN1-N1
- Grupa przedmiotów kształcenia specjalnościowego: Seminarium licencjackie 1800-D3-SEM1-S1
- Higiena 1700-K1-HIGN-1
- Higiena i epidemiologia 1655-Lek21HIGI-J
- Higiena i epidemiologia 1600-Lek21HIGI-J
- Higiena i epidemiologia 1600-Lek21HIGI-NJ
- Higiena i epidemiologia 1700-A3-HEPIZ-SJ
- Higiena, epidemiologia i demografia 1600-Opt12HEID-S1
- Kształcenie specjalnościowe - dietetyka kliniczna. Produkcja potraw i towaroznawstwo: projektowanie produktu spożywczego 1800-D2-KS/PPS-S2
- Nauki kliniczne: Dietoprofilaktyka i dietoterapia chorób skóry 1800-D2-Diett-S1
- Nauki kliniczne: Dietoterapia (leczenie wspomagane dietą) 1800-D2-Dietd-S1
- Nauki kliniczne: Dietoterapia chorób cywilizacyjnych 1800-D2-NKDCC-S1
- Nauki kliniczne: Diety alternatywne 1800-D2-Altdt-S1
- Nauki ogólne: Demografia i epidemiologia 1855-F1-DiE-SJ
- Nauki ogólne: Zdrowie publiczne 1855-F1-ZP-SJ
- Nauki ogólne. Demografia i epidemiologia 1800-F1-NODiE-SJZ
- Nauki ogólne. Zdrowie publiczne 1800-F1-NOZP-SJZ
- Nauki społeczne i humanistyczne: Zdrowie publiczne: Higiena i epidemiologia 1800-P1-ZPHE-S1L
- Nauki społeczne i humanistyczne: Zdrowie publiczne. Higiena i epidemiologia 1800-P1-NSHZE-S1Z
- Nauki społeczne i humanizm w pielęgniarstwie:Zdrowie publiczne 1800-P1-NSHPZP-S1L
- Nauki społeczne: Ustawodawstwo żywnościowo-żywieniowe 1800-D2-NSUzz-S2
- Nauki społeczne: Zdrowie publiczne: Higiena i epidemiologia 1855-P1-NSHHE-S1Z
- Oferta własna uczelni: Dietoprofilaktyka 1855-F2-OWUDP-SJ
- Oferta własna uczelni: Dietoterapia 1855-F2-OWUDT-SJ
- Oferta własna uczelni. Do wyboru: Dietoprofilaktyka 1800-F2-OWUDWD-SJ
- Oferta własna uczelni. Do wyboru: Dietoterapia 1800-F2-OWUDIET-SJ
- Oferta własna uczelni. Do wyboru: Podstawy żywienia osób niepełnosprawnych 1800-F1-OWUDWPZ-SJ
- Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności 1800-D1-HIgn-S1
- Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Jakość i bezpieczeństwo żywności 1800-D1-OZJB-S2
- Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Polityka wyżywienia 1800-D1-PW-S2
- Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Zasady żywienia zbiorowego 1800-D2-Zaszb-S1
- Podstawy zywienia klinicznego: Żywienie kliniczne: żywienie w stanach wycieńczenia organizmu 1800-D2-ŻkZwsWO-s2
- Podstawy żywienia człowieka: Dietetyka pediatryczna 1800-D3-Pzcz1-S1
- Podstawy żywienia człowieka: Podstawy dietetyki 1800-D2-Pddt-S1
- Podstawy żywienia człowieka: Podstawy żywienia człowieka 1800-D1-PZCP-S1
- Podstawy żywienia klinicznego: Projektowanie diet w oparciu o dostępne narzędzia 1800-D2-PZK/PDoDN-S2
- Podstawy żywienia klinicznego: Żywienie kliniczne 1800-D1-M/ZK-S2
- Podstawy żywienia klinicznego: Żywienie kliniczne 1800-D1-Zywk-s2
- Podstawy żywienia klinicznego: Żywienie kliniczne: żywienie w stanach wycieńczenia organizmu 1800-D2-FZWO-S2
- Praca dyplomowa: Seminarium licencjackie 1800-D3-Sm1pr-S1
- Praktyki: Praktyka w domu opieki społecznej 2 tyg. 1800-D2-Prdop-S1
- Praktyki: Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych 3 tyg. 1800-D3-Prakpor-N1d
- Praktyki: Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych 3 tyg. 1800-D3-Prakpor-S1d
- Praktyki: Praktyka w poradni dietetycznej i dziale żywienia w szpitalu, wakacyjna 4 tyg. 1800-D2-Prdidz-S1
- Praktyki: Praktyka w stacji sanitarno-epidemiologicznej - praktyka w stacji sanitarno-epidemiologicznej, dział żywności i żywienia 1800-D1-PRAKTYKA-S2
- Praktyki: Praktyka w szpitalu dla dorosłych (oddziale, kuchni ogólnej, dziale żywienia) 3 tyg. 1800-D3-Praszdr-S1d
- Praktyki: Praktyka w szpitalu dziecięcym (oddziale, kuchni, żłobku, poradni dietetycznej) 3 tyg. 1800-D3-Praszd-S1d
- Praktyki: Praktyka w szpitalu dziecięcym, na oddziale szpitalnym, w kuchni dietetycznej oraz magazynie żywności: praktyka w kuchni 1800-D1-PSD-S2
- Praktyki: Praktyka w szpitalu, wakacyjna 3 tygodnie 1800-D1-PPS-S1
- Praktyki: Praktyka z technologii potraw, wakacyjna 2 tygodniw 1800-D1-PPTP-S1
- Praktyki. Praktyka w domu opieki społecznej: praktyka w domu opieki paliatywnej, w kuchni ogólnej oraz dziale żywienia 1800-D2-PR2-S2
- Praktyki. Praktyka w poradni dietetycznej: praktyka w poradni endokrynologicznej i diabetologicznej oraz sportowej 1800-D2-PR1-S2
- Praktyki. Praktyka w szpitalu dla dorosłych na oddziale szpitalnym, w kuchni ogólnej oraz dziale żywienia: prak. w szp. dla dorosłych na oddz.: psych., onko., inten., w kuchni ogól.; dziale żyw. 1800-D2-PwSzdD-S2
- Praktyki. Praktyka w szpitalu dla dorosłych na oddziałach psychiatrycznym (uzależnień), onkologicznym, intensywnej terapii, w kuchni ogólnej oraz dziale żywienia 1800-D2-PR3-S2
- Praktyki. Praktyka w szpitalu dziecięcym, na oddziale szpitalnym, w kuchni dietetycznej oraz magazynie żywności: praktyka w kuchni 1800-D1-PwSzDz-S2
- Promocja zdrowia: Edukacja żywieniowa 1800-D3-PEZ-S1d
- Promocja zdrowia: Edukacja żywieniowa 1800-D3-EDZ-N1d
- Przedmiot do wyboru: Podstawy epidemiologii 1800-E1-PWPE-s1z
- Przedmiot do wyboru: Podstawy żywienia osób niepełnosprawnych 1800-TZ2-PDWPZO-S1
- Przedmioty do wyboru: Demografia 1800-D3-PdwD-S1
- Przedmioty do wyboru: Katering i wyposażenie zakładów gastronomicznych 1800-D3-KATE-S1
- Przedmioty do wyboru: Katering i wyposażenie zakładów gastronomicznych 1800-D3-Kater-S1
- Przedmioty kształcenia ogólnego: Ochrona środowiska 1800-D1-Osd-S1
- Seminarium dyplomowe: przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie do egzaminu dyplomowego 1800-D1-DYPLOM/1-S2
- Seminarium dyplomowe: przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie do egzaminu dyplomowego 1800-D2-DYPLOM/1-S2
- Seminarium dyplomowe: przygotowanie pracy magisterskiej i przygotowanie do egzaminu dyplomowego 1800-D2-DYPLOM/11-S2
- Wiedza o żywności: Bromatologia i interakcja leków z żywnością 1800-D2-Brzl-S1
- Wiedza o żywności: Bromatologia i interakcja leków z żywnością 1800-D2-WBIL-S1
- Wiedza o żywności: Produkcja potraw i towaroznawstwo - suplementy i diety 1800-D1-PPTSD-S2
- Wiedza o żywności: Przechowalnictwo żywności 1800-D1-WZPZ-S2
- Wiedza o żywności: Technologia gastronomiczna 1800-D1-WOZTG-S1
- Wiedza o żywności: Technologia żywności 1800-D2-Tchz-S1
- Wiedza o żywności: Towaroznawstwo żywności 1800-D1-WOZT-S1
- Wiedza o żywności: Zioła i przyprawy w dietetyce 1800-D2-WZ/Z-S2
- Wiedza o żywności: Zioła i przyprawy w dietetyce 1800-D2-ZiPwD-s2
- Wiedza o żywności: Żywność funkcjonalna 1800-D3-WZZF-S1
- Wiedza o żywności: Żywność funkcjonalna 1800-D3-Wozw-S1
- Wykład ogólnouniwersytecki/kursowy: Podstawy żywienia dojelitowego i pozajelitowego 1800-POG-PZDIP
- Zakażenia wewnątrzszpitalne 1800-AU1-ZWSz-S1
- Zakażenia wewnątrzszpitalne 1800-AU1-Zw-s1l
- Zdrowie publiczne: Demografia i epidemiologia żywieniowa 1800-D1-ZPD-S2
- Zdrowie publiczne: Demografia i epidemiologia żywieniowa 1800-D1-DiEZ-s2z
- Zdrowie publiczne: Edukacja i poradnictwo żywieniowe 1800-D2-ZPE-S2
- Żywienie w sporcie: Kontrola i regulacja spożycia 1800-D1-ZwSkirs-S2
- Żywienie w sporcie: Żywienie dzieci i młodzieży o zwiększonej aktywności fizycznej 1800-D1-M/DM-S2