Prowadzony w
cyklach:
2021/22Z, 2022/23Z, 2023/24Z
Kod ISCED: 0916
Punkty ECTS:
3
Język:
angielski
Organizowany przez:
Katedra Toksykologii i Bromatologii
(dla:
Wydział Farmaceutyczny)
Food Science and Nutrition 1700-OG-EN-FOODSaN
Jeszcze nie wprowadzono opisu dla tego przedmiotu...
Całkowity nakład pracy studenta
(po angielsku) Contact hours with teacher:
- participation in lectures: 20 hrs
- participation in labs: 12 hrs
- consultations with an academic teacher: 2 hrs
- completion of the test: 1 hrs.
The workload related to the activities requiring the direct participation of academic teachers is 35 hrs, which corresponds to 1.4 ECTS points.
Self-study hours:
- preparation for lectures: 5 hrs
- preparation for labs – 10 hrs
- writing papers: 4 hrs
- reading literature: 10 hrs
- preparation for test: 11 hrs
The total workload related to the self-study hours is 41 hrs, which corresponds to 1.6 ECTS point.
Altogether: 75 hrs (3.0 ECTS)
Efekty uczenia się - wiedza
(po angielsku) Student:
W1: knows the basic nutrients, system expenditure, its meaning, physiological availability and metabolism and nutrition sources. K_D.W30. (pharmacy)
W2: knows methods used in the assessment of nutritional value of food. K_D.W31. (pharmacy)
W3: knows the problems of substances added do food, food contamination and inappropriate quality of goods intended for contact with food. K_D.W32. (pharmacy)
W4: is familiar with the problems of enriched foods, dietary supplements and special purpose foods. K_D.W33. (pharmacy)
W5: knows the methods used to assess the diet of a healthy and sick person. K_D.W34. (pharmacy)
W6: is familiar with the basics of drug-food interaction. K_D.W35. (pharmacy)
Efekty uczenia się - umiejętności
(po angielsku) Student:
U1: is able to characterize food products in terms of their composition and nutritional value. K_D.U23. (pharmacy)
U2: is able to assess the nutritional value of food by calculation and analytical methods (including gas and liquid chromatography and atomic absorption spectrometry). K_D.U24. (pharmacy)
U3: has the ability to assess the diet in terms of covering energy needs and essential nutrients in health and illness. K_D.U25. (pharmacy)
U4: has the ability to explain the principles and role of proper nutrition in the prevention and course of diseases. K_D.U26. (pharmacy)
U5: is able to exposure of the human body to contaminants present in food. K_D.U27. (pharmacy)
U6: can predict the effects of changes in the concentration of the active substance in the blood as a result of eating certain food products. K_D.U28. (pharmacy)
U7: is able to provide information on the use of nutritional preparations and dietary supplements. K_D.U31. (pharmacy)
U8: is able to assess the quality of products containing herbal medicinal raw materials. K_D.U32. (pharmacy)
Efekty uczenia się - kompetencje społeczne
(po angielsku) Student:
K1: is ready to see and recognize their own limitations, make a self-assessment of deficits and educational needs. K2. (pharmacy)
K2: has a habit of using of promoting health-oriented behaviours. K6. (pharmacy)
K3: has a habit of using objective sources of information. K7. (pharmacy)
K4: draws and phrases conclusions from own measurements or observation. K8. (pharmacy)
Metody dydaktyczne
(po angielsku) Lectures:
- problematic lecture with multimedia presentation.
Labs:
- performing experiments and problem analysis.
Metody dydaktyczne eksponujące
- pokaz
- drama
- drama
Metody dydaktyczne podające
- wykład informacyjny (konwencjonalny)
- wykład konwersatoryjny
- pogadanka
- wykład problemowy
- opis
- wykład konwersatoryjny
- pogadanka
- wykład problemowy
- opis
Metody dydaktyczne poszukujące
- punktowana
- giełda pomysłów
- seminaryjna
- giełda pomysłów
- seminaryjna
Metody dydaktyczne w kształceniu online
- metody wymiany i dyskusji
- metody służące prezentacji treści
- metody rozwijające refleksyjne myślenie
- metody oparte na współpracy
- metody służące prezentacji treści
- metody rozwijające refleksyjne myślenie
- metody oparte na współpracy
Wymagania wstępne
(po angielsku) “none”
Koordynatorzy przedmiotu
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: