Nauki społeczne: Ekonomiczno-finansowe aspekty pracy dietetyka 1800-D2-EFAPD-S2
Zajęcia prowadzone są w formie wykładów, ćwiczeń oraz seminarium. W trakcie zajęć studenci zapoznają się z najnowszą wiedzą z zakresu ekonomiczno-finansowych aspektów pracy dietetyka. Poza usystematyzowaniem wiedzy z tego obszaru, celem zajęć jest zwrócenie uwagi na najczęściej spotykane na tym polu problemy, a liczne odniesienia do przykładów z praktyki zachęcają studentów do krytycznego i twórczego myślenia.
Na przykładach wybranych organizacji studenci mają możliwość oceny poznanych w trakcie zajęć rozwiązań związanych z ekonomiczno-finansowymi aspektami wykonywania zawodu dietetyka.
Całkowity nakład pracy studenta
Efekty uczenia się - wiedza
Efekty uczenia się - kompetencje społeczne
Metody dydaktyczne
Koordynatorzy przedmiotu
W cyklu 2023/24: | W cyklu 2024/25: | W cyklu 2025/26: | W cyklu 2022/23: |
Kryteria oceniania
Wykład:
Zaliczenie na ocenę: test (0-10 pkt) – W1, K1.
Kryteria oceniania:
6 pkt - dst
7 pkt - dst+
8 pkt - db
9 pkt - db+
10 pkt - bdb
Ćwiczenia: W1, K1.
Ocena zadań/projektów realizowanych w ramach ćwiczeń (0 – 10 pkt)
Kryteria oceniania:
6 pkt - dst
7 pkt - dst+
8 pkt - db
9 pkt - db+
10 pkt - bdb
Seminarium: W1, K1
Ocena biznesplanu realizowanego podczas zajęć (0-10)
Kryteria oceniania:
6 pkt - dst
7 pkt - dst+
8 pkt - db
9 pkt - db+
10 pkt - bdb
Literatura
Literatura podstawowa:
1. M. Czapka (red.), Ekonomiczno-finansowe aspekty funkcjonowania przedsiębiorstw, Bytom 2011.
2. L. Florek, Ł. Pisarczyk, Prawo pracy, Warszawa 2021.
Literatura uzupełniająca:
1. A. Pocztowski, Zarządzanie zasobami ludzkimi, Warszawa 2008.
W cyklu 2022/23:
Literatura podstawowa: |
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: