Prowadzony w
cyklach:
2023/24Z, 2024/25Z
Punkty ECTS:
1
Język:
angielski
Organizowany przez:
Katedra Toksykologii i Bromatologii
(dla:
Wydział Farmaceutyczny)
Zajęcia fakultatywne - Podstawy żywienia człowieka 1755-F1-ZF02-J
Jeszcze nie wprowadzono opisu dla tego przedmiotu...
Całkowity nakład pracy studenta
(po angielsku) Contact hours with teacher:
- participation in lectures – 15 hrs
- consultations- 2 hrs
Self-study hours:
- preparation for lectures – 3 hrs
- reading literature - 3 hrs
- preparation for test- 2 hrs
Altogether: 25 hrs ( 1 ECTS)
Efekty uczenia się - wiedza
(po angielsku) Students:
W1: knows the basic nutrients, system expenditure, its meaning, physiological availability and metabolism and nutrition sources; K_D.W30
W2: knows and uses methods used in the assessment of nutritional value of food; K_D.W31
W3: knows the problems of substances added do food, food contamination and inappropriate quality of goods intended for contact with food; K_D.W32
W4: knows and understands the problems of enriched foods, dietary supplements and special purpose foods; K_D.W33
W5: W6: knows and understands the basics of drug-food interaction; K_D.W35
Efekty uczenia się - umiejętności
(po angielsku) Student
U1: is able to characterize food products in terms of their composition and nutritional value; K_D.U23
U2: is able to assess the nutritional value of food by calculation and analytical methods (including gas and liquid chromatography and atomic absorption spectrometry); K_D.U24
U3: has the ability to assess the diet in terms of covering energy needs and essential nutrients in health and illness; K_D.U25
U4: is able to explain the principles and role of proper nutrition in the prevention and course of diseases; K_D.U26
U5: is able to assess the exposure of the human body to contaminants present in food; K_D.U27
U6: is able to provide information on the use of nutritional preparations and dietary supplements; K_D.U31
Efekty uczenia się - kompetencje społeczne
(po angielsku) Student
K1: is ready to see and recognize their own limitations, make a self-assessment of deficits and educational needs; K2.
K2: has a habit of using of promoting health-oriented behaviours; K6.
K3: has a habit of using objective sources of information; K7.
K4: draws and phrases conclusions from own measurements or observation; K8.
Metody dydaktyczne
(po angielsku) Lecture:
Problematic lecture with multimedia presentation.
Metody dydaktyczne podające
- wykład problemowy
- wykład konwersatoryjny
- opowiadanie
- pogadanka
- wykład informacyjny (konwencjonalny)
- wykład konwersatoryjny
- opowiadanie
- pogadanka
- wykład informacyjny (konwencjonalny)
Metody dydaktyczne w kształceniu online
- metody służące prezentacji treści
Koordynatorzy przedmiotu
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: