Conducted in
terms:
2022/23L, 2023/24L, 2024/25L
ISCED code: 0231
ECTS credits:
unknown
Language:
English
Organized by:
Centre for Specialised Languages in Medicine
(for:
Faculty of Health Sciences)
Foreign Language: English 4800-NoZ-DIE-JA-2-L
This course has not yet been described...
Term 2022/23L:
None |
Term 2023/24L:
None |
Term 2024/25L:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi:
udział w ćwiczeniach: 120 godzin (40 godzin w II semestrze + 40 godzin w III semestrze + 40 godzin w IV)
konsultacje: 3 godziny
przeprowadzenie egzaminu pisemnego: 1 godzina
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 124 godziny, co odpowiada 4.96 punktu ECTS
2. Bilans nakładu pracy studentów:
udział w ćwiczeniach: 120 godzin
konsultacje: 3 godziny
wcześniejsze przygotowanie i uzupełnienie notatek: 12 godzin
wymagane powtórzenie materiału: 10 godzin
przygotowanie do kolokwium i udział w kolokwium: 15 godzin
przygotowanie do egzaminu i udział w egzaminie: 15 godzin
Łącznie: 175 godzin, co odpowiada 7 pkt ECTS
3. Nie dotyczy
4. Bilans nakładu pracy w zakresie zajęć prowadzonych z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość w semestrze zimowym 20/21(41 godzin, co odpowiada 1,64/2 punktu ECTS):
udział w ćwiczeniach: 40 godzin
konsultacje: 1 godzina
Czas wymagany do obycia obowiązkowej (-ych) praktyki (praktyk): nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Student wyjaśnia budowę i funkcję organizmu człowieka w odniesieniu do układu pokarmowego (w powiązaniu z innymi układami) i zaburzeń metabolicznych używając specjalistycznej terminologii w języku angielskim - K_W01, K_W05, K_W08
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Student potrafi zastosować umiejętności z zakresu języka angielskiego na poziomie B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego-K_U23
U2: Przeprowadza w języku angielskim wywiad żywieniowy i sposobu odżywiania się i udziela porady w zakresie trybu życiu, diety i aktywności fizycznej i/lub przygotowuje materiały edukacyjne; K_U01, K_U02, K_U6, K_U13
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Wykazuje znajomość własnych ograniczeń odnośnie do wiedzy i umiejętności fachowych związanych z posługiwaniem się językiem angielskim w dziedzinie dietetyki K_K01
K2: ma świadomość konieczności ciągłego uzupełniania wiedzy językowej w zakresie wykonywanego zawodu i samokształcenia.
Teaching methods
(in Polish) Lektorat:
- analiza tekstów: czytanie, tłumaczenie, wymowa*
- prezentacje*
- referaty*
- konwersacje*
- słuchowiska*
*z wykorzystaniem techniki i narzędzi edukacyjnych w zakresie zdalnego kształcenia
Expository teaching methods
- discussion
- description
- description
Exploratory teaching methods
- case study
- practical
- situational
- brainstorming
- presentation of a paper
- practical
- situational
- brainstorming
- presentation of a paper
Online teaching methods
- content-presentation-oriented methods
- cooperation-based methods
- methods referring to authentic or fictitious situations
- exchange and discussion methods
- cooperation-based methods
- methods referring to authentic or fictitious situations
- exchange and discussion methods
Type of course
compulsory course
Prerequisites
(in Polish) Student/ka rozpoczynający/a kurs zna język angielski na poziomie B1+ (B1+ według Europejskiego systemu opisu kształcenia językowego).
Course coordinators
Term 2024/25L: | Term 2023/24L: | Term 2022/23L: |
Bibliography
Term 2022/23L:
None |
Term 2023/24L:
None |
Term 2024/25L:
None |
Notes
Term 2022/23L:
None |
Term 2023/24L:
None |
Term 2024/25L:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: