Conducted in
term:
2022/23L
ISCED code: 1015
ECTS credits:
1
Language:
Polish
Organized by:
Faculty of Earth Sciences and Spatial Management
Valorisation of space for culinary tourism 2800-WALP-GX-2-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Godziny realizowane z udziałem nauczyciela: 16 + 2 godziny konsultacji
2. Czas poświęcony na pracę indywidualną uczestnika kursu potrzebny do pomyślnego zaliczenia przedmiotu: 8
Uczestnik kursu, zaliczając przedmiot, uzyskuje 1 punkt ECTS.
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1 - ma wiedzę w zakresie specyfiki turystyki kulturowej w kontekście zróżnicowanych potrzeb turystycznych społeczeństwa;
W2 - rozumie wpływ czynników społecznych, historycznych, etnograficznych na atrakcyjność kulinarną państw/regionów;
W3 - zna źródła literaturowe i internetowe niezbędne do tworzenia profilu turysty kulinarnego.
Learning outcomes - skills
(in Polish) Efekty kształcenia – umiejętności U1 - potrafi zidentyfikować walory kulturowe, ze szczególnym uwzględnieniem kulinarnych;
U2 - umie dokonać waloryzacji obszaru pod kątem atrakcyjności turystycznokulinarne;
U3 - umie zaplanować ofertę turystyki kulinarnej w kontekście relacji środowisko kulturowe - turysta;
U4 - potrafi dokonać analizy potrzeb i postaw turystów na podstawie ankiet.
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1 - rozumie potrzebę kompleksowej oceny środowiska kulturowego pod kątem planowania zagospodarowania turystycznego i promocji zrównoważonego rozwoju społeczno-gospodarczo-przyrodniczego;
K2 - potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania;
Teaching methods
(in Polish) metoda ćwiczeniowa, ćwiczenia terenowe, wykład, ankiety, analiza SWOT, metoda ćwiczeniowa, ankiety, obserwacji uczestnicząca
Exploratory teaching methods
- SWOT
- practical
- case study
- field measurement
- project work
- observation
- practical
- case study
- field measurement
- project work
- observation
Type of course
elective course
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: