Conducted in
terms:
2022/23Z, 2023/24Z, 2024/25Z
ISCED code: 1013
ECTS credits:
1
Language:
Polish
Organized by:
Faculty of Earth Sciences and Spatial Management
Organization and management in the hotel 2800-OZWH-TIR-1-S2
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny realizowane z udziałem wykładowcy: 15h
Czas pracy poświęcony na naukę indywidualną studenta i przygotowanie się do ćwiczeń: 15h
Czas wymagany do przygotowania się do prezentacji i projektu: 10h
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Student rozpoznaje procesy obejmujące organizację i zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - K_W01
W2: Student rozumie współczesne trendy funkcjonujące na rynku usług hotelarskich i gastronomicznych - K_W01
W3: Student zna podstawy prawne organizowania imprez o charakterze hotelarskim i gastronomicznym - K_W07
W4: Student posiada wiedzę z zakresu planowania imprez i eventów hotelarskich i gastronomicznych - K_W08
W5: Student posiada wiedzę na temat aspektów bezpieczeństwa i uregulowań prawnych obowiązujących podczas imprez hotelarskich i innych - K_W09
W6: Student zna wybrane elementy składające się na organizację imprezy hotelarskiej i gastronomicznej - K_W06
W7: Student posługuje się terminologią branżową i prawną z obszaru organizacji i zarządzania w hotelarstwie i gastronomii - K_W02
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Student potrafi identyfikować i analizować problemy, jakie wiążą się z praktyką organizowania i planowania imprezy hotelarskiej i gastronomicznej, wykorzystując wiedzę teoretyczną i formułując własne opinie - K_U01-K_U07
U2: Student potrafi projektować przedsięwzięcia wiążące się z rozwiązywaniem problemów funkcjonowania przedsiębiorstwa hotelarskiego oraz kierować realizacją takich przedsięwzięć - K_U12
U3: Student posiada umiejętność samodzielnego proponowania rozwiązań konkretnego problemu dotyczącego organizacji i zarządzania w hotelarstwie i gastronomii - K_U13
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Student rozumie potrzebę uczenia się przez całe życie, uzupełniania wiedzy z zakresu organizacji i zarządzania hotelarstwem i gastronomią - K_Ko1
K2: Student potrafi stosować instrumenty zdobywania informacji niezbędnych do realizacji imprezy hotelarskiej czy gastronomicznej - K_K03-KK08
K3: Student posiada kompetencje w zakresie twórczego udziału w projektach zespołowych - K_K02
Teaching methods
(in Polish) Metody dydaktyczne podające:
- opis
- wykład informacyjny (konwencjonalny)
- wykład problemowy
- wykład konwersatoryjny
Metody dydaktyczne poszukujące:
- ćwiczeniowa
- obserwacji
- projektu
- burza mózgów
- studium przypadku
Expository teaching methods
- problem-based lecture
- participatory lecture
- description
- participatory lecture
- description
Exploratory teaching methods
- practical
- observation
- project work
- brainstorming
- case study
- observation
- project work
- brainstorming
- case study
Type of course
elective course
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: