Conducted in
terms:
2022/23, 2023/24, 2024/25
ISCED code: 0521
ECTS credits:
2.5
Language:
Polish
Organized by:
Faculty of Biological and Veterinary Sciences
Analysis of chemical contaminants of food products 2600-K2-ACZ-BIOT
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny realizowane z udziałem nauczycieli:
- udział w zajęciach laboratoryjnych 30 godz.
Czas poświęcony na pracę indywidualną studenta:
- praca indywidualna studenta -12 godzin
- przygotowanie studenta do zajęć i zaliczenia- 10 godzin
Łącznie 52 godz.
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: student zna podstawowe pojęcia z zakresu chemii analitycznej – K_W11, K_W08
W2: student zna i rozumie teoretyczne podstawy metod chromatograficznych K_W11, K_W08
W3: zna rodzaje materiału biologicznego i jego charakterystykę, a także zasady i techniki pobierania
W4: student zna reguły użycia techniki chromatograficznej w zależności od budowy oznaczanego związku chemicznego K_W11.
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: potrafi obsługiwać podstawową aparaturę badawczą – K_U01, K_U02
U2: potrafi przygotować próbkę i przeprowadzić jej oznaczenie poprzez dobór odpowiedniej metody instrumentalnej i wykorzystanie zautomatyzowanej aparatury pomiarowej – K_U03, K_U04, K_U06
U3: potrafi interpretować wyniki eksperymentów i wykonywać obliczenia na podstawie danych analitycznych – K_U07, K_U09.
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: ma świadomość konieczności ciągłego kształcenia w dziedzinie nauk przyrodniczych (K_K01);
K2: wykazuje gotowość do pracy zespołowej (K_K06);
K3: dąży do pogłębiania swojej wiedzy (K_K02);
K4: stosuje zasady bezpieczeństwa i higieny pracy w laboratorium (K_K09).
Teaching methods
(in Polish) Metody dydaktyczne poszukujące - laboratorium
Exploratory teaching methods
- practical
- experimental
- experimental
Type of course
elective course
Prerequisites
(in Polish) Ogólna wiedza z zakresu chemii podstawowej, analitycznej i instrumentalnej.
Course coordinators
Term 2023/24: | Term 2024/25: | Term 2022/23: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: