Conducted in
terms:
2022/23L, 2023/24L, 2024/25L
ISCED code: 0232
ECTS credits:
1
Language:
Polish
Organized by:
Faculty of Humanities
Editing of entries 2506-s1POL3L-RAS
This course has not yet been described...
Term 2022/23L:
None |
Term 2023/24L:
None |
Term 2024/25L:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Godziny realizowane z udziałem nauczycieli: godziny kontaktowe przewidziane w planie studiów dla danego przedmiotu:
- udział w zajęciach - 1 ECTS,
- konsultacje bezpośrednie - 0,5 ECTS.
2. Czas poświęcony na pracę indywidualną studenta /słuchacza/uczestnika kursu potrzebny do pomyślnego zaliczenia przedmiotu (przygotowanie do zajęć oraz przygotowania się do uczestnictwa w procesie oceniania) - 0,5 ECTS.
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) student:
W1: zna podstawowe pojęcia leksykografii: makro- mikrostruktura słownika, artykuł hasłowy, forma hasłowa, hasłowanie - K_W01
W2: zna typologię słowników - K_W01, K_W17
W3: zna słowniki ogólne współczesnego języka polskiego - K_W17
W4: zna typy definicji i błędy w definiowaniu - K_W17
Learning outcomes - skills
(in Polish) student:
U1: rozpoznaje błędy w opisach słownikowych i umie je poprawić - K_U11, K_U13, K_U14
U2: potrafi samodzielnie opracować artykuł hasłowy zgodnie z podanymi zasadami - K_U03, K_U11, K_U13, K_U14
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) student:
K1: potrafi pracować w zespole, pełniąc różne role - K_K10
Teaching methods
(in Polish) W zależności od prezentowanej tematyki.
Expository teaching methods
- participatory lecture
- problem-based lecture
- problem-based lecture
Exploratory teaching methods
- presentation of a paper
- classic problem-solving
- practical
- classic problem-solving
- practical
Type of course
compulsory course
Course coordinators
Term 2024/25L: | Term 2023/24L: | Term 2022/23L: |
Bibliography
Term 2022/23L:
None |
Term 2023/24L:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: