Conducted in
terms:
2022/23, 2023/24
ECTS credits:
2
Language:
Polish
Education Module 5: Public Health Policy: Food and Nutrition 1800-ZP2-ZDzw-S2
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi
bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich
wynosi:
− udział w wykładach: 15 godzin
− udział w ćwiczeniach: 15 godzin
− udział w konsultacjach: 2 godziny
− zaliczenie: 1 godzina
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi
bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi
33 godziny, co odpowiada 1.2 punktu ECTS.
2. Bilans nakładu pracy studenta:
− udział w wykładach: 15 godzin
− udział w ćwiczeniach: 15 godzin
− udział w konsultacjach: 2 godziny
− przygotowanie do ćwiczeń: 4 godziny
− przygotowanie do zaliczenia i zaliczenie: 10 + 1 = 11
godzin
Łączny nakład pracy studenta związany z realizacją
przedmiotu wynosi 47 godzin, co odpowiada punktowi 1
punktowi ECTS. 3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami
naukowymi
– nie dotyczy
4. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa
w procesie oceniania:
− przygotowanie do zaliczenia i zaliczenie: 10+1 = 11
godzin
Łączny nakład pracy studenta związany z
przygotowaniem do uczestnictwa w procesie oceniania
wynosi 13 godzin co odpowiada 0,5 punktu ECTS
5. Bilans nakładu pracy o charakterze praktycznym:
− przygotowanie do ćwiczeń (w zakresie
praktycznym): 2 godziny
− udział w konsultacjach (w zakresie praktycznym): 2
godziny
Łączny nakład pracy studenta o charakterze
praktycznym wynosi 4 godziny, co odpowiada 0,05
punktowi ECTS
6. Bilans nakładu pracy studenta poświęcony zdobywaniu
kompetencji społecznych w zakresie seminariów oraz
ćwiczeń
Kształcenie w dziedzinie afektywnej poprzez proces
samokształcenia:
− przygotowanie do ćwiczeń: 2 godziny
Łączny czas pracy studenta potrzebny do zdobywania
kompetencji społecznych w zakresie ćwiczeń wynosi 2
godziny, co odpowiada 0,04 punktowi ECTS
7. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki
− nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Zna główne zagrożenia zdrowia i problemy zdrowotne
ludności Polski w zakresie żywienia i żywności K_W06
W2: Definiuje pojęcia z zakresu cywilizacyjnych chorób
metabolicznych związanych z żywieniem (K_W17)
W3: Zna zasady monitorowania żywności w obszarze
bezpieczeństwa żywności (K_W12)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Potrafi określić czynniki żywieniowe mające wpływ na
stan zdrowia populacji (K_U05)
U2: Posiada umiejętność wykorzystania wiedzy teoretycznej
poszerzoną o formułowanie własnych wniosków w zakresie
żywienia człowieka (K_U10)
U3: Potrafi interpretować wyniki badań żywieniowych
(K_U23)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Systematycznie aktualizuje wiedzę zawodową i
kształtuje swoje umiejętności dążąc do profesjonalizmu
(K_K02)
Teaching methods
(in Polish) Wykład:
− wykład informacyjny (konwencjonalny) z prezentacją
multimedialną
− wykład problemowy
− wykład konwersatoryjny
Ćwiczenia:
− metoda klasyczna problemowa
− dyskusja
- opracowanie wywiadów żywieniowych
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Exploratory teaching methods
- practical
Type of course
compulsory course
Prerequisites
(in Polish) brak
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: