Conducted in
term:
2023/24
ECTS credits:
1
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Diet Therapy 1800-F2-OWUDIET-SJ
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Godziny obowiązkowe realizowane z udziałem nauczyciela:
- udział w wykładach - 15 h
15 h = 0,5 ECTS
2. Czas poświęcony przez studenta na pracę indywidualną:
- czytanie literatury – 7 h = 0,25 ECTS
3. Czas wymagany do przygotowania się w procesie oceniania –
8 h = 0,25 ECTS
Łączny nakład pracy: 30 h = 1 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) Zna i rozumie:
W1: czynniki decydujące o zdrowiu oraz o zagrożeniu zdrowia - B.W11
W2: zasady edukacji zdrowotnej i promocji zdrowia - B.W12
Learning outcomes - skills
(in Polish) Potrafi:
U1: organizować działania ukierunkowane na edukację zdrowotną, promocję zdrowia i profilaktykę niepełnosprawności - B.U4
U2. korzystać ze specjalistycznej literatury naukowej krajowej i zagranicznej – E.U3
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) Jest gotów do:
K1: prezentowania postawy promującej zdrowy styl życia, propagowania
i aktywnego kreowania zdrowego stylu życia i promocji zdrowia w trakcie działań związanych z wykonywaniem zawodu – K3
K2: dostrzegania i rozpoznawania własnych ograniczeń, dokonywania samooceny deficytów i potrzeb edukacyjnych – K5
Teaching methods
(in Polish) wykład informacyjny
Prerequisites
(in Polish) ----------------------
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: