Conducted in
terms:
2024/25, 2025/26
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Food Knowledge: Functional Foods 1800-D3-Wozw-S1
This course has not yet been described...
Term 2024/25:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi:
- udział w wykładach: 12 godzin (0,4 ECTS)
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 12 godzin, co odpowiada 0,4 punktu ECTS
2. Bilans nakładu pracy studenta:
- udział w wykładach: 12 godzin
- przygotowanie do zaliczenia (w tym czytanie literatury): 17 godzin
- udział w zaliczeniu: 1 godzina
Łączny nakład pracy studenta wynosi 30 godzin, co odpowiada
1 punktu ECTS
3. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia + zaliczenie: 17+1 godzina, co odpowiada 0,6 ECTS
Łączny nakład pracy: 30 h = 1 punkt ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Omawia technologię żywności i potraw oraz charakterystykę towaroznawczą produktów.K_W06
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Wykorzystuje w pracy zawodowej podstawy towaroznawstwa K_U20
U2: Dokonuje odpowiedniego doboru surowców i technik do produkcji potraw stosowanych w dietoterapii, z uwzględnieniem składników nie tolerowanych w danych jednostkach chorobowych.K_U20
U3: Ocenia jakość i bezpieczeństwo żywności K_U21
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Przestrzega zasad etyki zawodowej K_K02
Teaching methods
(in Polish) Wykłady:
wykład informacyjny z prezentacją multimedialną
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Online teaching methods
- exchange and discussion methods
Type of course
compulsory course
Prerequisites
(in Polish) towaroznawstwo żywności, podstawy żywienia człowieka
Course coordinators
Term 2024/25: | Term 2025/26: |
Notes
Term 2024/25:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: