Conducted in
terms:
2022/23, 2023/24
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Food Knowledge: Functional Foods 1800-D3-WZZF-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi:
- udział w wykładach: 12 godzin (0,4 ECTS)
- konsultacje z nauczycielem akademickim: 1 godzina
- przeprowadzenie zaliczenia: 1 godzina
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 14 godzin, co odpowiada 0,5 punktu ECTS
2. Bilans nakładu pracy studenta:
- udział w wykładach: 12 godzin
- udział w ćwiczeniach: 0 godzin
- udział w seminariach: 0 godzin
- samokształcenie: 3 godziny
od naboru 2022/23 brak samokształcenia
- konsultacje z nauczycielem akademickim: 1 godzina
- przygotowanie do zaliczenia (w tym czytanie literatury): 10-13 godzin
- wykonanie pracy pisemnej: 3 godziny
- udział w zaliczeniu: 1 godzina
Łączny nakład pracy studenta wynosi 30 godzin, co odpowiada
1 punktu ECTS
3. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia + zaliczenie: 9+1 godzina, co odpowiada 0,3 punktu ECTS
Łączny nakład pracy: 30 h = 1 punkt ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Omawia technologię żywności i potraw oraz charakterystykę towaroznawczą produktów.K_W06
W2: Wskazuje składniki pokarmowe nie tolerowane w danych jednostkach chorobowych. K_U07
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Ocenia jakość i bezpieczeństwo żywności K_U21
U2: Przygotowuje pisemne raporty w oparciu o własne działania lub dane źródłowe.K_U27
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Przestrzega praw pacjenta, w tym prawa do informacji dotyczącej proponowanego postępowania dietetycznego oraz jego możliwych następstw i ograniczeń K_K04
Teaching methods
(in Polish) Wykłady:
wykład informacyjny z prezentacją multimedialną
(metody służące prezentacji treści oraz wymiany i dyskusji)
Samokształcenie:
praca własna studenta z literaturą, przygotowanie referatu
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Exploratory teaching methods
- presentation of a paper
Online teaching methods
- exchange and discussion methods
- content-presentation-oriented methods
- content-presentation-oriented methods
Type of course
compulsory course
Prerequisites
(in Polish) towaroznawstwo żywności, podstawy żywienia człowieka
Course coordinators
Term 2023/24: | Term 2022/23: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: