Conducted in
terms:
2024/25, 2025/26
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Elective Course: Catering and Gastronomic Establishment Fittings 1800-D3-Kater-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi
- udział w wykładach: 20 godz.
- konsultacje: 2 godz.
- przeprowadzenie zaliczenia: 1 godz.
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 23 godz., co odpowiada 0,9 punkta ECTS.
2. Bilans nakładu pracy studenta:
- udział w wykładach: 20 godz.
- konsultacje: 2 godz.
- przygotowanie do zaliczenia + zaliczenie: 15 + 1= 16 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 38 godzin, co odpowiada 1,5 punkta ECTS.
3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami naukowymi:
- czytanie wskazanej literatury naukowej: 1 godz.
- udział w wykładach (z uwzględnieniem wyników badań oraz opracowań naukowych z zakresu tematyki przedmiotu): 1 godz.
- przygotowanie do zaliczenia (z uwzględnieniem opracowań naukowych z zakresu tematyki przedmiotu): 1 godz.
- konsultacje z uwzględnieniem opracowań naukowych z
zakresu tematyki przedmiotu): 1 godz.
Łączny nakład pracy studenta związany z prowadzonymi badaniami naukowymi wynosi 4 godzin, co odpowiada 0,16 punktu ECTS
4. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia: 15 + 1 = 16 godziny (0,6 punktu ECTS)
5. Bilans nakładu pracy studenta o charakterze praktycznym:
nie dotyczy
6. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki:
nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Opisuje podstawowe zagadnienia z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności, substancji antyodżywczych i zanieczyszczeń żywności (K_W09)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Posiada umiejętność prezentowania w formie ustnej wyników własnych działań i przemyśleń (K_U26)
U2: Posiada umiejętność przygotowania pisemnego raportu w oparciu o własne działania lub dane źródłowe (K_U27)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Posiada świadomość własnych ograniczeń i wie, kiedy zwrócić się do innych specjalistów (K_K01)
K2: Posiada umiejętność stałego dokształcania się (K_K03)
Teaching methods
(in Polish) Wykład informacyjny z prezentacją multimedialną,
Konsultacje
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Prerequisites
(in Polish) Technologia gastronomiczna,
Zasady żywienia zbiorowego
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: