Conducted in
terms:
2022/23, 2023/24, 2024/25
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Food Knowledge: Herbs and Spices in Nutrition Science 1800-D2-WZ/Z-S2
This course has not yet been described...
Term 2023/24:
None |
Term 2024/25:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi
bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich
wynosi:
− udział w wykładach: 12 godzin
− udział w konsultacjach: 1 godzina
− zaliczenie: 1 godzina
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi
bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi
14 godzin, co odpowiada 0,50 punktu ECTS.
2. Bilans nakładu pracy studenta:
− udział w wykładach: 12 godzin
− udział w konsultacjach: 1 godzina
− przygotowanie do zaliczenia i zaliczenie: 10 + 1 = 11
godzin
− samokształcenie: 3 godziny
Łączny nakład pracy studenta związany z realizacją
przedmiotu wynosi 27 godziny, co odpowiada punktowi
1 punktowi ECTS.
3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami
naukowymi– nie dotyczy
4. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa
w procesie oceniania:
− przygotowanie do zaliczenia i zaliczenie: 10+1 = 11
godzin
Łączny nakład pracy studenta związany z
przygotowaniem do uczestnictwa w procesie oceniania
wynosi 13 godzin co odpowiada 0,5 punktu ECTS
5. Bilans nakładu pracy o charakterze praktycznym:
− udział w konsultacjach (w zakresie praktycznym): 1
godzina
− samokształcenie 3 godziny
Łączny nakład pracy studenta o charakterze
praktycznym wynosi 4 godziny, co odpowiada 0,08
punktowi ECTS
6. Bilans nakładu pracy studenta poświęcony zdobywaniu
kompetencji społecznych w zakresie seminariów oraz
ćwiczeń
Kształcenie w dziedzinie afektywnej poprzez proces
samokształcenia:
− przygotowanie do seminariów: 1 godzina
Łączny czas pracy studenta potrzebny do zdobywania
kompetencji społecznych w zakresie seminariów oraz
ćwiczeń wynosi 1 godzina, co odpowiada 0,03
punktowi ECTS
7. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki
− nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Zna metody analizy jakości poszczególnych grup produktów spożywczych i rozumie ich znaczenie (K_W07).
W2: Zna zasady dietetyki i promocji zdrowia opartej na faktach (K_W10).
W3: Wykorzystuje w praktyce wiarygodne informacje medyczne (K_W11).
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: W pracy zawodowej wykorzystuje wiedzę z dziedziny towaroznawstwa, jakości i bezpieczeństwa żywności (K-U15).
U2: Wykorzystuje wiedzę o żywności funkcjonalnej ... (K_U19).
U3: Posiada umiejętność przygotowania pisemnego opracowania oraz prezentowania w formie ustnej wyników własnych działań i przemyśleń (K_U26).
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Posiada świadomość ograniczeń swojej wiedzy i umiejętności. Wie, kiedy skorzystać z porady innego specjalisty (K_K01.)
Teaching methods
(in Polish) Wykład:
− wykład informacyjny (konwencjonalny) z prezentacją multimedialną
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Exploratory teaching methods
- practical
Type of course
compulsory course
Prerequisites
(in Polish) Do realizacji opisywanego przedmiotu niezbędne jest posiadanie podstawowych wiadomości z zakresu towaroznawstwa, technologii gastronomicznej, ogólnej technologii żywności, diet alternatywnych.
Course coordinators
Term 2023/24: | Term 2024/25: | Term 2022/23: |
Bibliography
Term 2023/24:
None |
Term 2024/25:
None |
Notes
Term 2024/25:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: