Conducted in
terms:
2022/23, 2023/24, 2024/25, 2025/26
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Food Knowledge: Food Technology 1800-D2-Tchz-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny kontaktowe z nauczycielem akademickim:
- udział w wykładach: 15 h
- udział w zajęciach laboratoryjnych: 30 h
- konsultacje: 5 h
Razem: 50 h
Praca własna studenta:
- przygotowanie do ćwiczeń laboratoryjnych: 30 h
- opracowanie sprawozdań z ćwiczeń: 20 h
- przygotowanie do zaliczenia: 30 h
Razem: 80 h
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Zna technologię żywności i potraw oraz charakterystykę towaroznawczą produktów (K_W06)
W2: Opisuje podstawowe zagadnienia z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności, substancji antyodżywczych i zanieczyszczeń żywności (K_W09)
W3: Wyjaśnia organizacje stanowisk pracy zgodnie z wymogami ergonomii, warunki sanitarno-higieniczne produkcji żywności w zakładach żywienia zbiorowego i przemysłu spożywczego oraz współczesne systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia (K_W11)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Potrafi dokonać oceny jakości i bezpieczeństwa żywności (K_U21)
U2: Posiada umiejętność prezentowania w formie ustnej wyników własnych działań i przemyśleń (K_U26)
U3: Posiada umiejętność przygotowania pisemnego raportu w oparciu o własne działania lub dane źródłowe (K_U27)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Potrafi brać odpowiedzialność za działania własne i właściwie organizować pracę własną (K_K08)
K2: Przestrzega zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ergonomii (K_K08)
Teaching methods
(in Polish) Wykład informacyjny z prezentacją multimedialną
Ćwiczenia laboratoryjne
Konsultacje
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Exploratory teaching methods
- laboratory
- practical
- practical
Prerequisites
(in Polish) Podstawy żywienia człowieka,
Chemia ogólna i żywności
Course coordinators
Term 2023/24: | Term 2024/25: | Term 2025/26: | Term 2022/23: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: