Conducted in
terms:
2022/23, 2023/24, 2024/25, 2025/26
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Work Placement: Work Placement in a Residential Care Home, 2 weeks 1800-D2-Prdop-S1
This course has not yet been described...
Term 2022/23:
None |
Term 2023/24:
None |
Term 2024/25:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi:
- udział w praktyce: 70 godz.
- przeprowadzenie zaliczenia: 0,5 godz.
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 70,5 godz., co odpowiada 2,82 punktom ECTS.
2. Bilans nakładu pracy studenta:
- udział w praktyce: 70 godz.
- przeprowadzenie zaliczenia: 0,5 godz.
- konsultacje 1 godz.
- przygotowanie do zaliczenia + zaliczenie: 1 + 0,5 = 1,5 godz.
Nakład pracy studenta wynosi: 73 godz., co odpowiada 2,92 punktom ECTS
3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami naukowymi:
- czytanie wskazanej literatury naukowej: 2 godz.
- przygotowanie do zaliczenia: 1 godz.
- konsultacje z uwzględnieniem opracowań naukowych: 1 godz.
Łączny nakład pracy studenta związany z prowadzonymi badaniami naukowymi wynosi 4 godz., co odpowiada 0,16 punktu ECTS
4. Czas wymagany do przygotowania się do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zajęć praktycznych: 2 godz.
- przygotowanie do zaliczenia: 2 godz. (0,1 punktu ECTS)
5. Bilans nakładu pracy studenta o charakterze praktycznym:
nie dotyczy
6. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki:
70 godz., co odpowiada 2,8 punktom ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) Wiedza
W1: Zna składniki pokarmowe nie tolerowane we wskazanych jednostkach chorobowych (K_W07).
W2: Zna organizacje stanowisk pracy zgodnie z wymogami ergonomii, warunkami sanitarno–higienicznymi produkcji żywności w zakładach żywienia zbiorowego i przemysłu spożywczego oraz współczesne systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia (K_W11).
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Potrafi prowadzić edukację żywieniową dla osób zdrowych i chorych, ich rodzin oraz pracowników ochrony zdrowia (K_U03).
U2: Wykorzystuje wyniki badań laboratoryjnych w planowaniu żywienia (K_U10).
U3: Posługuje się zaleceniami żywieniowymi i normami stosowanymi w zakładach żywienia zbiorowego (K_U17).
U4: Potrafi zaplanować i wdrożyć odpowiednie postępowanie żywieniowe w chorobach inwazyjnych i nieinwazyjnych (K_U18).
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Posiada świadomość własnych ograniczeń i wie kiedy zwrócić się do innych specjalistów (K_K01).
K2: Przestrzega zasad etyki zawodowej (K_K02).
Teaching methods
(in Polish) zajęcia praktyczne
Expository teaching methods
- narration
- discussion
- discussion
Exploratory teaching methods
- classic problem-solving
- observation
- experimental
- case study
- observation
- experimental
- case study
Type of course
compulsory course
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: