Conducted in
term:
2025/26
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Law and Health Policy
(for:
Faculty of Health Sciences)
(in Polish) Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Epidemiologia i nadzór sanitarno-epidemiologiczny 1800-D2-OENSW-S1
This course has not yet been described...
Term 2025/26:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi
- udział w wykładach: 10 godz. (z uwzględnieniem technik kształcenia na odległość)
- udział w ćwiczeniach: 10 godz.
- konsultacje: 1 godz.
- przeprowadzenie zaliczenia: 1 godz.
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 22 godz., co odpowiada 0,9 punktom ECTS.
2. Bilans nakładu pracy studenta:
- udział w wykładach: 10 godz.
- udział w ćwiczeniach: 10 godz.
- konsultacje: 1 godz.
- przygotowanie do zaliczenia + zaliczenie: 4+1= 5 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 26 godzin, co odpowiada 1 punktowi ECTS.
3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami naukowymi:
- czytanie wskazanej literatury naukowej: 1 godz.
- udział w wykładach (z uwzględnieniem wyników badań z zakresu epidemiologii): 3,5 godz.
- przygotowanie do zaliczenia (z uwzględnieniem wyników badań z zakresu epidemiologii): 2 godz.
- konsultacje z uwzględnieniem opracowań naukowych z
Zakresu epidemiologii): 0,5 godz.
Łączny nakład pracy studenta związany z prowadzonymi badaniami naukowymi wynosi 7 godzin, co odpowiada 0,3 punktu ECTS
4. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia 4+1 = 5 (0,2 punktu ECTS)
5. Bilans nakładu pracy studenta o charakterze praktycznym:
- udział w ćwiczeniach 10 godz.
Łączny nakład pracy studenta o charakterze praktycznym wynosi 10 godzin, co odpowiada 0,4 punktom ECTS
6. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki:
nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) Student:
W1. Wyjaśnia warunki sanitarno-higieniczne produkcji żywności w zakładach żywienia zbiorowego i przemysłu spożywczego oraz współczesne systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia. (K_W11)
W2. Potrafi wymienić cele i zadania zdrowia publicznego, czynniki determinujące zdrowie oraz aktualne problemy zdrowotne ludności w Polsce i metody ich zaspokajania. (K_W26)
W3. Zna organizację ochrony zdrowia w Polsce oraz programy profilaktyczne realizowane w ramach zdrowia publicznego. (K_
Learning outcomes - skills
(in Polish) Student:
U1. Potrafi interpretować dane liczbowe z zakresu statystyki i epidemiologii. (K_U25)
U2. Posiada umiejętność przygotowania pisemnego raportu w oparciu o własne działania lub dane źródłowe. (K_U27 )
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) Student:
K1. Posiada umiejętność stałego dokształcania się. (K_K03)
Teaching methods
(in Polish) Wykłady (z uwzględnieniem technik kształcenia na odległość):
- wykład informacyjny z prezentacją multimedialną
- wykład problemowy (w tym w oparciu o aspekt naukowy)
Ćwiczenia (z uwzględnieniem technik kształcenia na odległość):
- sprawozdania pisemne, dyskusja dydaktyczna, opracowania, praca zespołowa
- projektowanie i analiza badań naukowych
- nauczanie wspomagane komputerem
- konsultacje
Prerequisites
(in Polish) Podstawowe zagadnienia z zakresu biologii.
Course coordinators
Notes
Term 2025/26:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: