Conducted in
terms:
2023/24, 2024/25, 2025/26
ECTS credits:
1
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Social Sciences: Food and Nutrition Legislation 1800-D2-NSUzz-S2
This course has not yet been described...
Term 2023/24:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Godziny realizowane z udziałem nauczycieli:
- udział w wykładach: 10 godz.
- udział w seminariach: 5 godz.
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 15 godz., co odpowiada 0,6
punktowi ECTS.
2. Czas poświęcony na pracę indywidualną studenta:
- czytanie literatury - 5 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 5 godzin, co odpowiada 0,2 punktowi ECTS.
3. Czas wymagany do przygotowania się do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia - 5 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 5 godzin, co odpowiada 0,2 punktu ECTS.
Łączny nakład pracy: 25 godz. = 1 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Zna polskie i europejskie ustawodawstwo żywnościowo-żywieniowe oraz przepisy dotyczące urzędowej kontroli żywności, nabywa podstawową wiedzę z zakresu prawa żywnościowego (K_W26)
W2: Zna zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej, System Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli pod kątem wymogów ustawodawstwa krajowego i unijnego oraz ich rolę w jakości i bezpieczeństwie żywności (K_W27)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: W pracy zawodowej wykorzystuje wiedzę z dziedziny jakości i bezpieczeństwa żywności z uwzględnieniem aspektów prawnych (K_U15)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Jest świadomy własnych ograniczeń i wie kiedy skorzystać z porady innego specjalisty (K_K01)
Teaching methods
(in Polish) Wykłady:
• wykład informacyjny z prezentacją multimedialną
Seminarium:
• analiza orzecznictwa
Type of course
compulsory course
Prerequisites
(in Polish) Prawo i prawo żywnościowe, towaroznawstwo żywności, technologia żywności, technologia gastronomiczna (pierwszy stopień studiów).
Course coordinators
Term 2023/24: | Term 2024/25: | Term 2025/26: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: