Conducted in
terms:
2022/23, 2023/24
ISCED code: 0919
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Catering Organisation and Safety: Epidemiology and Sanitary-Epidemiological Supervision 1800-D2-Epidml-S1
This course has not yet been described...
Term 2023/24:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego
udziału nauczycieli akademickich wynosi
- udział w wykładach: 10 godz. (z uwzględnieniem technik kształcenia na
odległość)
- udział w ćwiczeniach: 10 godz. (z uwzględnieniem technik kształcenia
na odległość)
- konsultacje: 1 godz.
- przeprowadzenie zaliczenia: 1 godz.
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego
udziału nauczycieli akademickich wynosi 22 godz., co odpowiada 0,9
punktom ECTS.
2. Bilans nakładu pracy studenta:
- udział w wykładach: 10 godz.
- udział w ćwiczeniach: 10 godz.
- konsultacje: 1 godz.
- przygotowanie do zaliczenia + zaliczenie: 4+1= 5 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 26 godzin, co odpowiada 1 punktowi
ECTS.
3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami naukowymi:
- czytanie wskazanej literatury naukowej: 1 godz.
- udział w wykładach (z uwzględnieniem wyników badań z zakresu
epidemiologii): 3,5 godz.
- przygotowanie do zaliczenia (z uwzględnieniem wyników badań z
zakresu epidemiologii): 2 godz.
- konsultacje z uwzględnieniem opracowań naukowych z
Zakresu epidemiologii): 0,5 godz.
Łączny nakład pracy studenta związany z prowadzonymi badaniami
naukowymi wynosi 7 godzin, co odpowiada 0,3 punktu ECTS
4. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie
oceniania: - przygotowanie do zaliczenia 4+1 = 5 (0,2 punktu ECTS)
5. Bilans nakładu pracy studenta o charakterze praktycznym:
- udział w ćwiczeniach 10 godz.
Łączny nakład pracy studenta o charakterze praktycznym wynosi 10
godzin, co odpowiada 0,4 punktom ECTS
66. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki:
nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) Student:
W1. Wyjaśnia warunki sanitarno-higieniczne produkcji żywności w
zakładach żywienia zbiorowego i przemysłu spożywczego oraz
współczesne systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia.
(K_W11)
W2. Potrafi wymienić cele i zadania zdrowia publicznego, czynniki
determinujące zdrowie oraz aktualne problemy zdrowotne ludności w
Polsce i metody ich zaspokajania. (K_W26)
W3. Zna organizację ochrony zdrowia w Polsce oraz programy
profilaktyczne realizowane w ramach zdrowia publicznego. (K_W27)
Learning outcomes - skills
(in Polish) Student:
U1. Potrafi interpretować dane liczbowe z zakresu statystyki i
epidemiologii. (K_U25)
U2. Posiada umiejętność przygotowania pisemnego raportu w oparciu o
własne działania lub dane źródłowe. (K_U27 )
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) Student:
K1. Posiada umiejętność stałego dokształcania się. (K_K03)
Teaching methods
(in Polish) Wykłady:
- wykład informacyjny z prezentacją multimedialną
- wykład problemowy (w tym w oparciu o aspekt naukowy)
Ćwiczenia:
- sprawozdania pisemne, dyskusja dydaktyczna, opracowania, praca zespołowa,
- projektowanie i analiza badań naukowych
- nauczanie wspomagane komputerem
- konsultacje
Expository teaching methods
- participatory lecture
- informative (conventional) lecture
- problem-based lecture
- informative (conventional) lecture
- problem-based lecture
Exploratory teaching methods
- seminar
- panel
- practical
- panel
- practical
Prerequisites
(in Polish) Podstawowe zagadnienia z zakresu biologii.
Course coordinators
Bibliography
Term 2023/24:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: