Conducted in
terms:
2022/23Z, 2023/24Z, 2024/25Z, 2025/26Z
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Food Knowledge: Food Storage 1800-D1-WZPZ-S2
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny kontaktowe z nauczycielem akademickim:
- udział w wykładach: 15 h
- udział w ćw./sem.: 15 h
- konsultacje: 5 h
Razem: 35 h
Praca własna studenta:
- przygotowanie do seminarium (referatu): 15 h
- przygotowanie prezentacji na sem. 5 h
- przygotowanie do zaliczenia: 20 h
Razem: 40 h
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Posiada szczegółowa znajomość przechowalnictwa i utrwalania żywności (K_W07)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Potrafi przygotować oraz nadzorować wytwarzanie potraw wchodzących w skład różnego rodzaju diet (K_U14)
U2: W pracy zawodowej wykorzystuje wiedzę z dziedziny towaroznawstwa, jakości i bezpieczeństwa żywności (K_U15)
U3: Potrafi określić zmiany w wartości odżywczej surowców i potraw w zależności od warunków i czasu przechowywania oraz sposobu przetworzenia (K_U16)
U4: Posiada umiejętności przygotowania pisemnego opracowania oraz prezentowania w formie ustnej wyników własnych działań i przemyśleń (K_U26)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Potrafi formułować opinie dotyczące różnych aspektów działalności związanej z zawodem dietetyka (K_K01)
Teaching methods
(in Polish) wykład informacyjny
seminarium
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Exploratory teaching methods
- seminar
Type of course
elective course
Prerequisites
(in Polish) Towaroznawstwo żywności
Technologia żywności
Technologia gastronomiczna
Course coordinators
Term 2025/26Z: | Term 2022/23Z: | Term 2023/24Z: | Term 2024/25Z: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: