Conducted in
terms:
2022/23L, 2023/24L, 2024/25L, 2025/26L
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Food Knowledge: Science of Food Commodities 1800-D1-WOZT-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Godziny obowiązkowe realizowane z udziałem nauczyciela akademickiego:
- udział w wykładach: 15 h (0,6 ECTS)
- udział w ćwiczeniach: 30 h (1,2 ECTS)
45 h = 1,8 ECTS
2. Czas poświęcony przez studenta na pracę indywidualną:
- czytanie literatury - 25 h = 1 ECTS
3. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do ćwiczeń, sprawozdań - 15 h
- przygotowanie do zaliczenia - 15 h
30 h = 1,2 ECTS
Łączny nakład pracy: 100 h = 4 ECTS
25 h = 1 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Omawia charakterystykę towaroznawczą produktów. K_W06
W2: Opisuje podstawowe zagadnienia z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności K_W09
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Posługuje się zaleceniami żywieniowymi i normami K_U17
U2: Wykorzystuje w pracy zawodowej podstawy towaroznawstwa i przechowalnictwa żywności K_U20
U3: Ocenia jakość i bezpieczeństwo żywności K_U21
U4: Prezentuje w formie ustnej wyniki własnych działań i przemyśleń K_U26
U5: Posiada umiejętność przygotowania pisemnego raportu w oparciu o własne działania lub dane źródłowe K_U27
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: Przestrzega zasad etyki zawodowej
Teaching methods
(in Polish) Wykłady:
wykład informacyjny
Ćwiczenia:
dyskusja dydaktyczna, przedłużona obserwacja
praca indywidualna
praca w grupach
pokaz
Observation/demonstration teaching methods
- display
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
- discussion
- discussion
Exploratory teaching methods
- practical
Online teaching methods
- content-presentation-oriented methods
- exchange and discussion methods
- methods developing reflexive thinking
- exchange and discussion methods
- methods developing reflexive thinking
Prerequisites
(in Polish) podstawy fizjologii, biochemia, podstawy żywienia człowieka
Course coordinators
Term 2024/25L: | Term 2023/24L: | Term 2022/23L: | Term 2025/26L: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: