Conducted in
terms:
2022/23L, 2023/24L, 2024/25L, 2025/26L
ISCED code: 0919
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
Catering Organisation and Safety: Food Policy 1800-D1-PW-S2
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Godziny realizowane z udziałem nauczycieli:
- udział w wykładach: 10 godz.
- udział w seminariach: 5 godz.
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 15 godz., co odpowiada 0,6 punktowi ECTS.
2. Czas poświęcony na pracę indywidualną studenta:
- czytanie literatury - 5 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 5 godzin, co odpowiada 0,2 punktowi ECTS.
3. Czas wymagany do przygotowania się do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia - 5 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 5 godzin, co odpowiada 0,2 punktu ECTS.
Łączny nakład pracy: 25 godz. = 1 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W 1: Ma pogłębioną wiedzę z zakresu demografii, epidemiologii żywieniowej oraz czynników ryzyka chorób żywieniowozależnych. K_W02
W 2: Zna zasady dietetyki i promocji zdrowia opartej na faktach. K_W10
W 3: Zna podstawowe założenia i zadania zdrowia publicznego oraz założenia i programy promocji zdrowia w Polsce. K_W23
Learning outcomes - skills
(in Polish) U 1: Potrafi prezentować i wyjaśniać problem z zakresu ochrony zdrowia w sposób dostosowany do przygotowania osób oraz grup docelowych. K_U03
U 2: Potrafi ocenić efektywność opieki żywieniowej w osiąganiu zamierzonych celów i modyfikować plan opieki żywieniowej w zależności od potrzeb. K_U07
U 3: W pracy zawodowej wykorzystuje wiedzę z dziedziny jakości i bezpieczeństwa żywności. K_U15
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K 1: Jest świadomy własnych ograniczeń i wie kiedy skorzystać z porady innego specjalisty K_K01
Teaching methods
(in Polish) Wykłady: informacyjny z prezentacją multimedialną
Seminaria: Sprawozdania pisemne, dyskusja
Inne: konsultacje
Type of course
compulsory course
Course coordinators
Term 2023/24L: | Term 2024/25L: | Term 2022/23L: | Term 2025/26L: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: