Conducted in
terms:
2024/25Z, 2025/26Z
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
(in Polish) Przedmioty kształcenia ogólnego: Ochrona środowiska 1800-D1-Osd-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Godziny obowiązkowe realizowane z udziałem nauczyciela:
- udział w wykładach – 12 h (0,5 ECTS)
2. Czas poświęcony przez studenta na pracę indywidualną:
- samokształcenie - 3 h = 0,1 ECTS
3. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa
w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia - 10 h = 0,4 ECTS
Łączny nakład pracy: 25 h = 1 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1. Student wyjaśnia wpływ zanieczyszczeń środowiska na bezpieczeństwo żywności. (K_W10)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1. Student interpretuje dane liczbowe z zakresu epidemiologii środowiskowej i ochrony środowiska. (K_U25)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1. Student posiada świadomość własnych ograniczeń i wie kiedy zwrócić się do innych specjalistów. (K_K01)
Teaching methods
(in Polish) - wykład informacyjny z prezentacją multimedialną z wykorzystaniem techniki i narzędzi edukacyjnych w zakresie zdalnego kształcenia
Prerequisites
(in Polish) Podstawowe zagadnienia z zakresu biologii.
Course coordinators
Term 2025/26Z: | Term 2024/25Z: |
Bibliography
Term 2024/25Z:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: