Conducted in
term:
2025/26Z
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Health Economics
(for:
Faculty of Health Sciences)
(in Polish) Nauki społeczne i humanistyczne: Filozofia i podstawy etyki 1800-D1-NSHFP-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi:
- udział w wykładach: 10 h (0,4 ECTS)
- udział w seminarium: 10 h (0,4 ECTS)
- przeprowadzenie zaliczenia wykładu: 1 h
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 21 h, co odpowiada 0,8 pkt. ECTS.
2. Czas poświęcony na pracę indywidualną studenta:
- zapoznanie się z materiałami
Łączny nakład pracy studenta wynosi 20 h, co odpowiada 0,8 pkt. ECTS.
3. Czas wymagany do przygotowania się w procesie oceniania - przygotowanie do zaliczeń 10 h (0,4 pkt. ECTS).
4. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki:
nie dotyczy
Łączny nakład pracy: 51 h = 2 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Opisuje etyczne problemy wykonywania zawodu dietetyka K_W16
W2: analizuje krytycznie piśmiennictwo naukowe K_W34
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: prezentuje w formie ustnej wyniki własnych działań i przemyśleń K_U26
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: przestrzega zasad etyki zawodowej K_K02
K2: Stawia dobro pacjenta oraz grup społecznych na pierwszym miejscu i okazuje szacunek wobec pacjenta (klienta) i grup społecznych K_K03
Expository teaching methods
- problem-based lecture
- informative (conventional) lecture
- participatory lecture
- informative (conventional) lecture
- participatory lecture
Exploratory teaching methods
- observation
- case study
- presentation of a paper
- case study
- presentation of a paper
Online teaching methods
- methods referring to authentic or fictitious situations
- methods developing reflexive thinking
- methods developing reflexive thinking
Prerequisites
(in Polish) Brak
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: