Conducted in
terms:
2022/23Z, 2023/24Z
ISCED code: 0919
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Catering Organisation and Safety: Hygiene, Toxicology and Food Safety 1800-D1-HT-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny obowiązkowe realizowane z udziałem nauczyciela:
- udział w wykładach - 20 h (0,8 ECTS)
- udział w ćwiczeniach - 25 h (1 ECTS)
45 h = 1,8 ECTS
Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa
w procesie oceniania:
- konsultacje - 10 h
- przygotowanie do egzaminu - 25 h
- przygotowanie projektu - 20 h
55 h = 1,6 ECTS
Łączny nakład pracy: 100 h = 4 ECTS
Student zna i rozumie:
W1. podstawowe zagadnienia z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności, substancji antyodżywczych i zanieczyszczeń żywności. (K_W09)
W2. wpływ zanieczyszczeń środowiska na bezpieczeństwo żywności. (K_W10)
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) Student zna i rozumie:
W1. podstawowe zagadnienia z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności, substancji antyodżywczych i zanieczyszczeń żywności. (K_W09)
W2. wpływ zanieczyszczeń środowiska na bezpieczeństwo żywności. (K_W10)
Learning outcomes - skills
(in Polish) Student potrafi:
U1. dokonać oceny jakości i bezpieczeństwa żywności. (K_U21)
U2. przygotować pisemny raportu w oparciu o własne działania lub dane źródłowe. (K_U27)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) Student jest gotów do:
K1. stałego dokształcania się. (K_K03)
Teaching methods
(in Polish) - wykład informacyjny
- wykład problemowy
- dyskusja dydaktyczna
- projekt
Expository teaching methods
- problem-based lecture
- informative (conventional) lecture
- informative (conventional) lecture
Exploratory teaching methods
- practical
Prerequisites
(in Polish) Podstawowe zagadnienia z zakresu biologii, higieny żywności.
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: