Conducted in
terms:
2024/25Z, 2025/26Z
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
(in Polish) Organizacja żywienia zbiorowego i bezpieczeństwo: Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności 1800-D1-HIgn-S1
This course has not yet been described...
Term 2024/25Z:
None |
Total student workload
(in Polish) Godziny obowiązkowe realizowane z udziałem nauczyciela:
- udział w wykładach - 20 h (0,8 ECTS)
- udział w ćwiczeniach - 25 h (1 ECTS)
45 h = 1,8 ECTS
Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa
w procesie oceniania:
- konsultacje - 10 h
- przygotowanie do egzaminu - 25 h
- przygotowanie projektu - 20 h
55 h = 1,6 ECTS
Łączny nakład pracy: 100 h = 4 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1. Student opisuje zagadnienia z zakresu jakości i bezpieczeństwa żywności, substancji antyodżywczych i zanieczyszczeń żywności. (K_W09)
W2. Student opisuje warunki sanitarno-higieniczne produkcji żywności w zakładach żywienia zbiorowego i przemysłu spożywczego oraz współczesne systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia. (K_W11 )
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1. Student ocenia jakość i bezpieczeństwo żywności. (K_U21)
U2. Student przygotowuje pisemne raportu w oparciu o własne działania lub dane źródłowe. (K_U27)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1. Student posiada świadomość własnych ograniczeń i wie kiedy zwrócić się do innych specjalistów. (K_K01)
Teaching methods
(in Polish) - wykład informacyjny
- wykład problemowy
- dyskusja dydaktyczna
Prerequisites
(in Polish) Podstawowe zagadnienia z zakresu biologii, higieny żywności.
Course coordinators
Term 2025/26Z: | Term 2024/25Z: |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: