Conducted in
term:
2025/26Z
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
(in Polish) Zdrowie publiczne: Demografia i epidemiologia żywieniowa 1800-D1-DiEZ-s2z
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny obowiązkowe realizowane z udziałem nauczyciela:
- udział w wykładach - 15 h (0,6 ECTS)
- udział w seminariach - 25 h
40 h = 1,6 ECTS
2. Czas poświęcony przez studenta na pracę indywidualną:
- samokształcenie - 5 h = 0,2 ECTS
- czytanie literatury - 5 h = 0,2 ECTS
3. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa
w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia - 25 h = 1,6 ECTS
Łączny nakład pracy: 75 h = 3 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1. Student ma pogłębioną wiedzę z zakresu demografii, epidemiologii żywieniowej oraz czynników ryzyka chorób żywieniowozależnych. (K_W02)
W2. Student wykorzystuje w praktyce wiarygodne informacje medyczne. (K_W11)
W3. Student zna związki pomiędzy żywieniem a wskaźnikami stanu zdrowia, czynnikami ryzyka rozwoju choroby i występowaniem chorób. (K_W13)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1. Student potrafi posługiwać się wyspecjalizowanymi narzędziami i technikami informatycznymi w celu pozyskiwania danych, a także analizować i krytycznie oceniać te dane. (K_U23)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1. Student jest świadomy własnych ograniczeń i wie kiedy skorzystać z porady innego specjalisty. (K_K01)
Teaching methods
(in Polish) - wykład informacyjny
- wykład problemowy
- dyskusja dydaktyczna
Prerequisites
(in Polish) Przedmiot ma na celu zapoznanie studentów z podstawowymi procesami ludnościowymi i aktualnymi problemami związanymi ze stanem zdrowia społeczeństwa.
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: