Conducted in
term:
2025/26Z
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Law and Health Policy
(for:
Faculty of Health Sciences)
(in Polish) Nauki społeczne: Absolwent na rynku pracy - współpraca z przemysłem 1800-D1-ANRP-s2z
This course has not yet been described...
Term 2025/26Z:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi
- udział w wykładach: 5 godz.
- udział w ćwiczeniach: 10 godz.
- konsultacje: 2 godz.
- przeprowadzenie zaliczenia: 1 godz.
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 18 godz., co odpowiada 1 ECTS.
2. Bilans nakładu pracy studenta:
- udział w wykładach: 5 godz.
- udział w seminariach: 10 godz.
- samokształcenie: 5 godz.
- konsultacje: 2 godz.
- przygotowanie do seminarium (czytanie wskazanej literatury i przygotowanie opracowań): 3 godz.
- przygotowanie do zaliczenia: 2 godz.
Nakład pracy studenta wynosi 27 godzin, co odpowiada 1 ECTS.
3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami naukowymi:
- czytanie wskazanej literatury naukowej: 1 godz.
- udział w wykładach (z uwzględnieniem wyników badań z zakresu absolwent na rynku pracy – współpraca z przemysłem): 5 godz.
- udział w ćwiczeniach (z uwzględnieniem wyników badań z zakresu absolwent na rynku pracy – współpraca z przemysłem): 10 godz.
- konsultacje z uwzględnieniem opracowań naukowych z
zakresu absolwent na rynku pracy – współpraca z przemysłem): 2 godz.
- praca w bazie pub med, analiza publikacji: 3 godz.
Łączny nakład pracy studenta związany z prowadzonymi badaniami naukowymi wynosi 21 godzin, co odpowiada 1 ECTS.
4. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia - 10 (0,4 punktu ECTS)
5. Bilans nakładu pracy studenta o charakterze praktycznym:
- udział w ćwiczeniach: 10 godzin
Łączny nakład pracy studenta o charakterze praktycznym wynosi 10 godzin, co odpowiada 0,4 ECTS.
6. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki:
nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) Student:
W1. zna polskie i europejskie przepisy dotyczące zawodu dietetyka urzędowej kontroli żywności i działalności gospodarczej (K_W26)
W2. zna zasady podnoszenia jakości produkcji i bezpieczeństwa żywności (K_W27)
W3. zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości (K_W29)
Learning outcomes - skills
(in Polish) Student:
U1. kontynuuje naukę przez całe życie zawodowe w celu stałego uaktualniania wiedzy i umiejętności zawodowych, inspirując przy tym innych (K_U27)
U2. Posiada umiejętność przygotowania na poziomie akademickim pisemnego raportu/ prezentacji w oparciu o własne działania lub dane źródłowe (K_U26)
U3. współdziała z producentami żywności i lokalnymi firmami w celu organizacji i prowadzeniu badań naukowych (K_U28)
U4. w pracy zawodowej wykorzystuje wiedzę z dziedziny towaroznawstwa, jakości i bezpieczeństwa żywności (K_U15)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) Student:
K1. Posiada świadomość własnych ograniczeń i wie kiedy zwrócić się do innych specjalistów i instytucji wspierających przedsiębiorczość (K_K01)
K2. myśli i działa w sposób przedsiębiorczy (K_K03)
Teaching methods
(in Polish) Wykłady:
- wykład informacyjny z prezentacją multimedialną
- wykład problemowy (w tym w oparciu o aspekt naukowy)
Seminaria:
- sprawozdania pisemne, dyskusja dydaktyczna, opracowania, praca zespołowa,
- projektowanie i analiza badań naukowych
- nauczanie wspomagane komputerem
- konsultacje
Prerequisites
(in Polish) Podstawowe zagadnienia z zakresu dietetyki, prawa
Course coordinators
Bibliography
Term 2025/26Z:
None |
Notes
Term 2025/26Z:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: