Conducted in
term:
2024/25L
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Nutrition and Dietetics
(for:
Faculty of Health Sciences)
(in Polish) Zakażenia wewnątrzszpitalne 1800-AU1-ZWSz-S1
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny obowiązkowe realizowane z udziałem nauczyciela:
- udział w wykładach - 10 h (0,4 ECTS)
- udział w ćwiczeniach - 10 h (0,4 ECTS)
20h = 0,8 ECTS
2. Czas poświęcony przez studenta na pracę indywidualną:
- czytanie literatury - 5h = 0,2 ECTS
3. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa
w procesie oceniania:
- przygotowanie do zaliczenia - 25h = 1 ECTS
Łączny nakład pracy: 50h = 2 ECTS
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1. Student omawia wybrane zagadnienia specjalistyczne z zakresu zakażeń wewnątrzszpitalnych. (K_W13)
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1. Student rozpoznaje wybrane czynniki patogenne występujące w środowisku pracy wraz z określeniem ryzyka wystąpienia zakażeń szpitalnych. (K_U02)
U2. Student analizuje wpływ czynników zewnętrznych na organizm człowieka w otaczającym go środowisku. (K_U05)
U3. Student wykorzystuje wiedzę o zdrowiu, zagrożeniu zdrowia w ujęciu epidemiologicznym. (K_U28)
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1. Student krytycznie ocenia posiadaną wiedzę i wie, kiedy zwrócić się o pomoc do ekspertów, będąc świadomy własnych ograniczeń. (K_K01)
Teaching methods
(in Polish) - wykład informacyjny
- dyskusja dydaktyczna
- raport
Prerequisites
(in Polish) Podstawowe zagadnienia z zakresu epidemiologii i mikrobiologii.
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: