Conducted in
terms:
2022/23Z, 2023/24Z, 2024/25Z
ISCED code: 0917
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Department of Pharmaceutical Botany and Pharmacognosy
(for:
Faculty of Pharmacy)
Natural Cosmetic Raw Materials and Phytotherapy 1713-KII2-NSUKO-2
This course has not yet been described...
Term 2022/23Z:
None |
Total student workload
(in Polish) 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi:
– udział w wykładach: 15 godzin
– udział w ćwiczeniach: 10 godzin
– konsultacje: 10 godzin
– przeprowadzenie zaliczenia: 2 godziny
Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich wynosi 37 godzin, co odpowiada 1 punktowi ECTS
2. Bilans nakładu pracy studenta:
– udział w wykładach: 15 godzin
– udział w ćwiczeniach: 10 godzin
– przygotowanie do ćwiczeń: 10 godzin
– napisanie sprawozdań z ćwiczeń: 2 godzin
– czytanie wskazanej literatury: 5 godzin
– konsultacje: 10 godzin
– przygotowanie do zaliczenia i zaliczenie: 13 + 2 = 15 godzin
Łączny nakład pracy studenta wynosi 67 godzin, co odpowiada 2 punktom ECTS
3. Nakład pracy związany z prowadzonymi badaniami naukowymi:
(tu podaje się godziny z pkt. 2 na elementy, które będą ściśle związane z kształceniem w obszarze badań naukowych)
– czytanie wskazanego piśmiennictwa naukowego: 5 godzin
– udział w wykładach (z uwzględnieniem metodologii badań naukowych, wyników badań, opracowań): 15 godzin
– udział w ćwiczeniach objętych aktywnością naukową (z uwzględnieniem metodologii badań naukowych, wyników badań, opracowań): 15 godzin
– przygotowanie do ćwiczeń objętych aktywnością naukową: 10 godzin
– przygotowanie do zaliczenia w zakresie aspektów badawczo – naukowych dla danego przedmiotu: 3 godzin
– napisanie sprawozdań z ćwiczeń objętych aktywnością naukową: 7 godzin
Łączny nakład pracy studenta związany z prowadzonymi badaniami naukowymi wynosi 50 godzin, co odpowiada 2 punktom ECTS
4. Czas wymagany do przygotowania się i do uczestnictwa w procesie oceniania:
– przygotowanie do zaliczenia + zaliczenie: 13 + 2 = 15 godzin (0,5 punktu ECTS)
5. Czas wymagany do odbycia obowiązkowej praktyki:
– nie dotyczy
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) K_W14
Zna zasady stosowania surowców pochodzenia naturalnego i syntetycznego w profilaktyce i leczeniu różnych schorzeń oraz potencjalne zagrożenia, wynikające z ich zastosowania.
K_W15 Zna podstawowe formy preparatów kosmetycznych, ich charakterystykę i trwałość formy fizycznej oraz rozumie proces przemysłowego wytwarzania form kosmetycznych.
K_W24 Zna wybrane grupy roślin (główne rodziny) oraz ważniejsze gatunki roślin kosmetycznych.
Learning outcomes - skills
(in Polish) K_U18 Potrafi samodzielnie przygotować różne formy preparatów na bazie surowców naturalnych (napary, odwary, maceraty).
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: sposób krytyczny korzysta z różnych źródeł informacji naukowej w celu doskonalenia wiedzy i umiejętności zawodowych (K_K01).
Teaching methods
(in Polish) Wykłady:
– wykład informacyjny
– wykład konwersatoryjny
– analiza przypadków
Ćwiczenia
– dyskusja dydaktyczna
– ćwiczenia audytoryjne
– analiza przypadków
– projektowanie i analiza badań naukowych
– uczenie wspomagane komputerem
– metody eksponujące: film, pokaz
– projektowanie i analiza badań naukowych
– uczenie wspomagane komputerem
– metody eksponujące: film, pokaz
Observation/demonstration teaching methods
- display
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
- discussion
- participatory lecture
- description
- discussion
- participatory lecture
- description
Exploratory teaching methods
- practical
- experimental
- observation
- laboratory
- experimental
- observation
- laboratory
Prerequisites
(in Polish) brak
Course coordinators
Bibliography
Term 2022/23Z:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: