Conducted in
terms:
2021/22Z, 2022/23Z, 2023/24Z
ECTS credits:
1
Language:
Polish
Organized by:
Faculty of Chemistry
Food Packaging 0600-S1-CTZ-OZ
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny realizowane z udziałem nauczycieli (godziny kontaktowe) 20 h.
Praca indywidualna studenta 5 h.
Przygotowanie studenta do zajęć oraz egzaminu 10 h
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1: Ma wiedzę o rodzajach opakowań ich funkcjach, przeznaczeniach oraz wymaganiach jakie powinny spełniać w świetle regulacji prawnych – K_W11
W2: Ma wiedzę o jakości opakowań i skuteczności ochronnej produktu – K_W11
W3: Opisuje i charakteryzuje opakowania stosowanych w różnych działach przemysłu spożywczego i ich bezpieczeństwo – K_W11
W4: Ma wiedzę o mikrobiologicznej czystości skuteczności ochronnej różnych opakowań – K_W11
Learning outcomes - skills
(in Polish) U1: Student potrafi określić podstawowe funkcje opakowań i potrafi wymienić rodzaje opakowań – K_U13
Learning outcomes - social competencies
(in Polish) K1: jest nastawiony na zdobywanie nowej wiedzy, umiejętności i doświadczeń – K_K02
Teaching methods
(in Polish) Metody dydaktyczne podająca :
- wykład: wykład z prezentacjami multimedialnymi
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
Type of course
compulsory course
Prerequisites
(in Polish) Zaliczony egzamin z:
Chemii i Analizy Żywności
Procesów Technologicznych
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: