Conducted in
terms:
2021/22L, 2022/23L, 2023/24L, 2024/25L
Erasmus code: 13.3
ISCED code: 0531
ECTS credits:
unknown
Language:
Polish
Organized by:
Faculty of Chemistry
Basics of Entrepreneurship 0600-S1-CM-PP
This course has not yet been described...
Total student workload
(in Polish) Godziny realizowane z udziałem nauczycieli (godz.):
- udział w wykładach – 10 godz.
- konsultacje przedmiotowe - 5 godz.
Czas poświęcony na pracę indywidualną studenta (godz.):
- czytanie literatury - 5
- zapoznanie się z materiałami dydaktycznymi udostępnionymi przez prowadzącego - 5
Czas wymagany do przygotowania się do uczestnictwa w procesie oceniania (godz.):
- przygotowanie do zaliczenia- 5 godz.
Łącznie: 30 godz. (1 ECTS)
Learning outcomes - knowledge
(in Polish) W1 - student zna podstawowe pojęcia z zakresu ekonomii i posiada podstawową wiedzę dot. zakładania, prowadzenia i zarządzania przedsiębiorstwem - K_W11
Teaching methods
(in Polish) Wykład konwencjonalny i problemowy ilustrowany prezentacją multimedialną.
Expository teaching methods
- informative (conventional) lecture
- problem-based lecture
- problem-based lecture
Prerequisites
(in Polish) Podstawy przedsiębiorczości na poziomie szkoły średniej.
Course coordinators
Term 2023/24L: | Term 2021/22L: | Term 2022/23L: | Term 2024/25L: |
Bibliography
Term 2022/23L:
None |
Term 2023/24L:
None |
Term 2024/25L:
None |
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: